Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Nectar and Ambrosia Συνταγές και νέες τάσεις για την τοπική και διεθνή κουζίνα

Το ιστολόγιο Νέκταρ και Αμβροσία σας ενημερώνει για νέες συνταγές που παρασκευάζονται καθώς και για διατροφικά θέματα, νέες τάσεις στη τοπική καθώς και διεθνή κουζίνα.



Συνταγές με βάση το ψάρι



Παστός μπακαλιάρος με ντομάτα και θυμάρι στην λαδόκολλα

                                                    


Συστατικά:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 4 ντομάτες
  • 4 σκελίδα σκόρδο
  • 12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • φρέσκο θυμάρι
  • χοντροκομμένο φρέσκο πιπέρι
  • 4 τεμάχια λαδόκολλα


Οδηγίες:

Ξαλμυρίζουμε τον βακαλάο και τον κόβουμε σε 4 μεγάλα φιλέτα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες.
Στρώνουμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλα τρεις φέτες ντομάτα και βάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Από πάνω βάζουμε άλλες τρεις φέτες ντομάτα και ρίχνουμε λίγο νερό, λεμόνι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το θυμάρι, την σκελίδα σκόρδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και το βάζουμε σε ένα ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 15 με 20 λεπτά
(Η συνταγή προέρχεται από το site www.gourmed.gr)


Πικάντικο ψάρι με κόλιανδρο

 

Συστατικά:

  • 6 - 8 φέτες από σφυρίδα ή κέφαλο ή πέρκα του Νείλου
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 2 πράσινες καυτερές πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 4 κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 ποτήρι νερό15 κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένος                                                                    
 Μερίδες 6-8  

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Πλένουμε καλά τις φέτες του ψαριού και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για δέκα λεπτά στο αλάτι και μετά τις ξεπλένουμε. Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε το λάδι και απλώνουμε τις πιπεριές στον πάτο. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο, το μισό λεμόνι και από πάνω τις φέτες ψαριού. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το λεμόνι. Αραιώνουμε στο νερό την πάπρικα και τον κουρκουμά και περιχύνουμε με αυτά το ψάρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
( Η συνταγή προέρχεται από το site :www.kathimerini.gr)