Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Συνταγές για παιδιά από το Νεκταρ και Αμβροσία 
Προτάσεις για αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που μπορούν να εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους και να τους ευχαριστήσουνμε ποιοτικό και υγιεινό τρόπο.
Οι συνταγές αυτες μπορούν να χεησιμοποιηθούν σε πάρτυ γενεθλίων ,αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.


Πατατοκεφτέδες

Ένα πανεύκολο καθημερινό πιάτο που οι μικροί μας φίλοι θα το αγαπήσουν 


 Υλικά
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες
  •  2 κρεμμύδια καθαρισμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μέσα σ λεπτάένα μπολ.
  3. Αναμιγνύουμε, ζυμώνοντας με τα χέρια όλα τα υλικά της γέμισης.
  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, και τα τηγανίζουμε στο ζεστό καλαμποκάλευρο.
  5. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Η συνταγή είναι από το  Lovecooking.gr


Muffins με βατόμουρα και φράουλες


Μια πεντανόστιμη συνταγή για να ξεκινήσει το παιδί σας όμορφα και με ενέργεια τη μέρα του πριν πάει στο σχολείο. 

 Υλικά
  • 5 αυγά
  • 250 γρ βούτυρο
  • 440 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα και φράουλες ( τοποθετούμε τα φρούτα μας σε ένα μπωλ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, τα αφήνουμε έτσι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να κατεβάσουν τα υγρά τους)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζουμάκι από τις φράουλες και τα βατόμουρα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά για 3'.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το ζουμί από τις φράουλες και τα βατόμουρα.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μαλακά.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τις φράουλες και τα βατομουρά μας προσεχτικά.
  5. Βάζουμε το μείγμα μας σε μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 30'.
  6. Βγάζουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν, για να μπορέσουμε να τα ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή είναι από το Lovecooking.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου